Πρώτη επίσκεψη στον οδοντίατρο - Οδοντιατρος Λαρισα
20452
page,page-id-20452,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-7.6.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.2,vc_responsive

Πρώτη επίσκεψη στον οδοντίατρο

Prwti-episkepsi-ston-odontiatro-paidia-551x413Πολλοί γονείς λανθασμένα πιστεύουν ότι ο πρώτος οδοντιατρικός έλεγχος πρέπει να γίνεται όταν ανατέλλουν τα μόνιμα δόντια των παιδιών τους μιας και θεωρούν οτι τα πρώτα δόντια, τα νεογιλά, δεν έχουν και τόση σημασία. Φυσικά αυτό δεν ισχύει μιας και οι παθήσεις ή η απώλεια των νεογιλών δοντιών μπορούν να επηρεάσουν τα μόνιμα δόντια.

Ο πρώτος οδοντιατρικός έλεγχος λοιπόν, πρέπει να πραγματοποιείται όταν ανατέλλουν τα πρώτα νεογιλά δοντάκια, συνήθως κοντά στα πρώτα γενέθλια του παιδιού και μετά επανέλεγχος κάθε 6 μήνες. Με αυτόν τον τρόπο το παιδί θα εξοικειωθεί με το περιβάλλον του οδοντιατρείου και οι γονείς θα είναι ενημερωμένοι για τις οδοντιατρικές ανάγκες που θα προκύπτουν σε κάθε ηλικία.

Μεγαλώνοντας το παιδί θα μπορεί έτσι να δεχτεί τις θεραπείες πρόληψης (φθορίωση και καλύψεις οπών και σχισμών) που θα χρειαστεί, αλλά και να εκπαιδευτεί στη σωστή στοματική υγιεινή.